Voorgeschiedenis Gestaltopleidingen

Rond 1975 starten zowel het Instituut voor Communicatie (IVC) en het Studie- en Opleidingscentrum voor Gestalttherapie vzw met Gestalttherapie-opleidingen.

Het Studie- en Opleidingscentrum voor Gestalttherapie vzw had in de beginjaren naast Georges Wollants en Richard van Egdom ook Laura Perls, Daniël Rosenblatt, Elisabeth von Godin en Calvin Leonard als stafleden. Later werden de activiteiten van het Opleidingscentrum door de Faculteit voor Mens en Samenleving (FMS) overgenomen.

De opleiding van het IVC had aanvankelijk Nel in’t Veld, Trees Detruck en Michael Tophoff als stafleden, kort nadien kwamen Mich De Baere, Daniëlle Roex, Ida Hendrickx en Wil Wauters hen vervoegen. De afgestudeerden groepeerden zich in het Gestaltnetwerk IVC.

Op 1 januari 1985 splitste de School voor Gestalt en Psychosynthese zich van het IVC af om van dan af een derde opleidingsinstituut in Vlaanderen te vormen. Ook in Nederland en Spanje werden opleidingen door de School voor Gestalt en Psychosynthese gestart. Tien jaar later wijzigde de School haar naam in MultidiMens.

volgende pagina: EAGT