NVAGT Gestalt Congres “De weelde van ongemak”

Vrijdag 4 oktober 2024, zaterdag 5 oktober 2024, zondag 6 oktober 2024

Voor alle informatie en inschrijving:

https://www.nvagt-gestalt.org/actueel/bijeenkomsten/agenda-detail/15/nvagt-gestalt-congres-de-weelde-van-ongemak

We leven in een wereld, waarin het ongemak ons aan alle kanten omringt en of we het willen of niet, we zijn zelf deel van het ongemak en wellicht dragen we zelfs wel bij aan al het ongemak.

Op wereld niveau zien we de ene crisis na de andere opduiken en het lijkt haast onmogelijk om deze crises tot een goed einde te brengen.

In ons eigen Gestaltveld zien we op meerdere plaatsen crises en ook daar lijkt het soms een onmogelijke opgave om er mee om te gaan, terwijl Gestalt therapeuten, coaches, supervisoren en trainers toch de experts zijn in contact, experts in het omgaan met de impasse (?) ……

In ons werk als therapeut of coach komen we ook in aanraking met en zijn we onderdeel van het ongemak. We zijn getuige van en/of betrokken bij mensen die zelfs ten onder gaan aan het ongemak.

En meerdere van ons kampen wellicht ook in hun eigen leven met ongemak en ook daar zal het niet altijd eenvoudig zijn, om er mee om te gaan.

Toch denken wij als congrescommissie dat wij als Gestalt professionals bij uitstek kwaliteiten in huis hebben om bij het ongemak te blijven en er mee om te gaan.

De Gestalt benadering heeft de kracht in zich om stil te blijven staan bij het ongemak en de moed om het ongemak fundamenteel aan te gaan, soms tegen alle gevestigde waarden en normen in.

Wij willen dan ook graag met jullie verkennen, hoe wij – door terug te gaan naar onze wortels zoals de Gestalt filosofie, het sociale engagement en activisme en het anarchisme –  een bijdrage kunnen leveren om juist het ongemak aan te gaan en het te laten evolueren tot een vruchtbare leegte of wellicht een vruchtbare chaos van waaruit een fundamentele verandering kan ontstaan.

De vraag is dan ook: Passen we ons als Gestalt professionals aan, aan de gevestigde zorgsystemen en blijven we meedoen met in het dal pleisters plakken of zijn we bereid op te staan voor wat we werkelijk te bieden hebben? En wat hebben we dan precies te bieden?

Ongemak
In aanloop naar het congres hebben we leden gevraagd om middels een korte video of middels een tekst hun ervaring met, of visie op, het thema “De weelde van het ongemak” met ons te delen.
Op deze pagina tref je deze video’s en teksten aan.

Wij streven er naar om elke week een nieuwe video en/of tekst te plaatsen.
Mocht je zelf ook interesse hebben om een interview te geven, geef je dan op via fjmeul@gmail.com

Aanmelden?
Inschrijving is op basis van volgorde van aanmelding. Aanmelden kan t/m 1 oktober 2024. Je ontvangt dan een bevestiging van je deelname en de factuur. Indien je je inschrijft tijdens de periode van het “vroege inschrijving” tarief maar de betaling wordt ná het verstrijken van de deadline van dit tarief ontvangen, dan wordt automatisch het hogere, actuele tarief doorbelast en verrekend. 

Je deelname is definitief als de kosten binnen de betalingsdeadline betaald zijn.

Deelnemersprijzen:

Trainees, studentenLeden NVAGT*Niet-leden NVAGT
t/m 31 dec 2023€ 185€ 210€ 255
1 jan t/m 15 maart 2024€ 220€ 255€ 295
vanaf 16 maart 2024€ 250€ 285€ 325
Diner€ 42,50€ 42,50€ 42,50

* Leden kunnen zich alleen aanmelden door in te loggen met hun NVAGT-account (kies niet voor ‘account aanmaken’). Dit account is actief na het aanmaken van een profiel. Informatie over het activeren van een account hebben alle leden per e-mail ontvangen van het NVAGT-secretariaat.
Deelnemers die zich foutief aanmelden voor een niet-leden tarief krijgen dit tarief automatisch gefactureerd en dit wordt niet gecrediteerd.

Annuleringsvoorwaarden
Bij annuleren van deelname vindt er geen restitutie plaats. Wel is het mogelijk om de registratie over te dragen aan iemand anders. Stuur hiervoor een email aan info@nvagt.eu. 

Overnachting
Overnachtingen zijn niet inbegrepen in het programma en dus ook niet in de prijs van het congres. Boek daarom zelf tijdig je slaapgelegenheid.

Punten nascholing NVAGT
Dit congres levert 15 nascholingspunten op, je ontvangt hiervoor na deelname een certificaat  van de NVAGT.

Congrescommissie
Marten Bos
Dalida Sadat
Fatia Bali
Els Boumans
Marga van Blanken
Carla van Kerkhof
Jack van Liesdonk
Frans Meulmeester

Sprekers:

Francesetti (Gianni)

Helberg (Glenn)

Laat een reactie achter