ter info

Beste mensen,

De laatste dagen circuleren per mail weer enkele initiatieven in verband met de erkenning. 

Om te beginnen wordt een petitie verspreid door een ongeruste systeemtherapeut.  Die verwoordt vanuit zijn eigen situatie,  wat de nieuwe wet tot gevolg heeft. Na telefonisch contact met hem, is duidelijk dat de schrijver het dossier eigenlijk niet kent : hij heeft geen zicht  op het standpunt van zijn beroepsvereniging hierover en is ook niet op de hoogte is dat de minister door de opschorting van artikel 11 in de wet, gedwongen is de wet aan te passen. 

Bovendien is een nieuwe rechtzaak (ten gronde) opgestart door meester Letellier waarvan hij ook niets weet. Al wat in de petitie staat, is  ondertussen reeds in juridisch vaarwater. De minister zal via de juridische weg veel druk voelen.

Een petitie van ‘een therapeut’ die geen bundeling is van verschillende krachten uit het werkveld, versterkt enkel het beeld van versnippering. In die zin lijkt het ons niet nuttig dit te ondertekenen.

Daarnaast is vanuit de ‘integratieve hoek’ een initiatief gekomen om de krachten te bundelen in een soort platform : het platform psychotherapie. Het zou de bedoeling zijn, om in de geest van de nieuwe wet, interdisciplinair uit te wisselen, samen te werken, aankondigingen te verspreiden enzovoort. 

Als we het platform goed bestuderen lijkt het niet vrijblijvend. Het vergt onder andere deelname aan platformbijeenkomsten (RKG) die geleid worden door RKG-coördinatoren…geheel in de filosofie van één van de initiatiefnemers die al langer probeert, voet te krijgen in het werkveld en wil werken op basis van de ECP-normen. Daarnaast vraagt men ook om het label van het platform toe te voegen aan eigen persoonlijk label. 

Dus het is een concreet engagement en ik zie voorlopig enkel integratieve beroepsfederaties deel hiervan uitmaken. 

Wij kiezen om hier een afwachtende houding aan te nemen en niet onmiddellijk hieraan deel te nemen. We wachten af wat de 3 rechtszaken die nu al lopen tegen de wet opleveren en houden jullie hierover op de hoogte.

Hartelijke groeten vanuit de werkgroep erkenning,

Lief Konings

Reactie (1)

  1. Mia Van der Veken

    Beste Lief, ik wil je heel hartelijk danken voor je geweldige engagement en voor je kennis in dit hele dossier. Mia

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.